Het team Haspatal

Het team was een groep studenten van verschillende universiteiten en hogescholen in België (Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Universiteit Gent en Katholieke Hogeschool Leuven). De meesten onder hen waren derdejaarsstudenten. Ze studeerden totaal verschillende richtingen, wat hun samenwerking echter alleen maar verrijkt.

Aushim Koumar (projectleider)

Aushim

Ik ben geboren in 1989. Ik heb dit project opgestart omdat ik de weg van de humanitaire hulpverlening wou inslaan. Ik geloof dat dit een hele ervaring zal zijn. Bouwen, mensen helpen, teamwerk, het zijn allemaal zaken die ik graag doe. Dit project combineert al deze facetten. Dus ik kijk er alvast naar uit! Ik studeer burgelijk ingenieur aan de VUB.
"Ik had Bangladesh nooit zo leuk gevonden als tijdens deze twee maanden. ik heb zeer leuke, vriendelijke en sociale Bengalen ontmoet die mij een zeer mooi beeld hebben gegeven van mijn land. Bangladesh is gewoon super. De armoede die daar leeft is in feite hun rijkdom."

Camille Claeys

Camille

Ik ben een 19-jarige rechtenstudente. Ik heb besloten mee te doen met dit project omdat het me een hele uitdaging en ervaring lijkt. Ik ga ook graag eens elders kijken hoe de wereld eruit ziet, dus dit was de perfecte gelegenheid!
« Ce pays m’a nourri d’optimisme, d’amour et d’énergie »

Tom Verstraten

Tom

Hallo! Ik ben Tom Verstraten (zonder e na de a). 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst op deze wereld piepen. De laatste twee jaar daarvan heb ik nu doorgebracht als ingenieursstudent aan de VUB. Door mee te werken aan technologische vernieuwing, hoop ik ooit iets terug te kunnen geven aan de wereld die mij al die jaren al zoveel heeft geschonken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met deze groep mensen samen te werken aan dat ene doel: een beter leven voor de mensen in Bangladesh. Opgewekt, altijd te vinden voor een grapje maar ook voor een serieuze discussie of een avondje filosoferen: dat ben ik in één zin. Met deze kwaliteiten hoop ik niet alleen constructief bij te dragen tot de realisatie van het project, maar ook tot de vorming van een sterk groepsgevoel. Want één ding is zeker: met een sterke groep wordt de hoogste top weer een stukje kleiner.

Stéphanie Van Hees

Stéphanie

Ik ben Stéphanie, 19 jaar oud en studente verpleegkunde in Leuven. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met de chiro: ik ben leidster bij de Chiro van Oudergem, die drie jaar geleden werd opgericht: een ware challenge om het aantal leden en leiding te laten stijgen en alles vlotjes te laten verlopen! Ook dit project in Bangladesh is voor mij een grote challenge, maar tegelijk ook een enorm leerrijke ervaring, die hoogstwaarschijnlijk veel voldoening zal geven. Het samenwerken met een gemotiveerd team jongeren en het ontdekken van een (voor mij) nieuwe cultuur spreken mij enorm aan!
« Een fantastische reis waarbij ik een prachtige cultuur en ongelooflijk sympathieke mensen heb leren kennen. Echt een onvergetelijke ervaring! »

Gil Fournier

Gil

Ik ben een student Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Mijn studies hebben mij geleerd dat kleine ingrepen, grote veranderingen kunnen betekenen. Daarom neem ik deel aan dit project. Het bouwen van een bevallingsruimte is voor ons maar een kleine ingreep, maar een grote verandering voor de lokale bevolking. Een veilige plaats schenken aan een moeder om haar kind op de wereld te brengen, daar doe ik het voor.
« Ce qui me restera toujours, c’est le contact chaleureux avec les Bengalis malgré la barrière linguistique. Ca, et la chaleur bien sûr»

Nils Van den Steen

Nils

Hallo, ik ben Nils Van den Steen uit Haaltert City. Ik ben een 19 jarige ingenieursstudent aan de VUB. Ik doe mee aan dit project omdat het mij een ervaring lijkt die ik onmogelijk mag missen. Het project toont ons niet enkel een kant van onderdeeltje van het ingenieursberoep, maar laat ons ook andere mensen (die niet het geluk hebben gehad om in dit land te wonen) te helpen. In tegenstelling tot de andere hier valt er over mij niet echt iets bijzonders te zeggen (enkel dat ik 1/3 van een drieling ben, maar daar kan ik niets aan doen).
"2 maanden Bangladesh = 2 maanden om nooit te vergeten"

Virginie Pauwels

Virginie

Ik ben Virginie Pauwels, 19 jaar en eerste jaarsstudent in kunstgeschiedenis aan de ULB. Ik speel gitaar, hou van naaien en lezen en ben gepassioneerd door de asiatische cultuur. Ik zou later ook graag veel willen reizen en zo in contact komen met verschillende culturen en mensen. Dit project is dus een ware buitenkans op dit vlak, het zal een zeer leerrijke ervaring worden. Het perspectief om mensen te helpen die het nodig hebben is ook zeer motiverend. Hopelijk maken we er dan ook iets van dat zoveel mogelijk mensen helpt !
« Une expérience incroyable, des gens qui vous touchent l’âme et un pays magnifique. Ces deux mois étaient une chance unique qui j’espère se reproduira bientôt. Dhonobat shobai! ( = bedankt iedereen! in het Bengaals) »

Adam Cooman

Adam

Ik ben Adam Cooman. Ik ben 20 jaar en studeer Ingenieurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met dopingcontroles, Floorball, muziek en naar concerten gaan. Ik doe mee aan dit project om de mensen ginder te helpen natuurlijk, maar ook voor de ervaring van met een toffe groep gemotiveerde mensen dit project te realiseren.

Wim Devesse

Wim

Goeiedag, Ik ben Wim Devesse, student ingenieurswetenschappen en medeklasgenoot van enkele van deze groepsleden. In mijn vrije tijd hou ik mij vooral bezig met atletiek (lopen), muziek (dwarsfluit), vogeltjes kijken (ornithologie) en programmeren (op de computer), dit alles onder de mooie hemel van Sint-Pieters-Woluwe. Ik ben mee in dit project gestapt omdat ik mijzelf altijd al als doel heb gesteld om later met mijn burgerlijk ingenieursstudies iets te kunnen doen voor andere mensen, en iets te betekenen voor zij die deze kennis niet hebben. Voor iemand uit Bangladesh is het comfort van een gebouw of brug helemaal niet zo vanzelfsprekend als bij ons, laat staan om er zelf één te bouwen. Een project als dit vind ik dan ook iets fantastisch om aan mee te werken om zo ook mijn steentje bij te kunnen dragen, en deze mensen een beetje te helpen. Aan de andere kant heb ik ook het volste vertrouwen in mijn medegroepsgenoten, en ben ik ervan overtuigd dat we samen iets moois kunnen realiseren!

Ruben De Pauw

Ruben

Hoi, mijn naam is Ruben De Pauw. Ik ben een 19-jarige ingenieursstudent aan de VUB. Mijn hobbies zijn saxofoon sopraan spelen, lezen, zwemmen en nog vanalles.Waarom dit project? Ik denk dat dit een van de meest leerrijke projecten wordt in mijn leven. Op sociaal, professioneel, organisatorsich vlak. Niettemin is het ook gewoon weg supercool dat we mensen ook echt gaan helpen en zo een steentje bijdragen aan de maatschappij

Dafinë Blackçori

Ruben

Mijn naam is Dafinë Blakçori. Ik ben een studente Ingenieurswetenschappen: Architectuur aan de VUB. Al van klein af werd ik omringd door mensen die altijd bereid waren om de hand te reiken aan mensen in nood. Hulpverlening zie ik dus als een cyclus. Je helpt mensen (indien je daartoe in staat bent) en wordt (wanneer nodig) geholpen. Waarom eigenlijk meedoen met dit project? Ten eerste om de Bengaalse bevolking te helpen door te zorgen dat hun baby's gezond en wel op de wereld worden gebracht. Ten tweede omdat het een heel leerrijke en onvergetelijke ervaring gaat zijn door zowel met een SUPER gemotiveerde groep studenten te werken als door een andere cultuur te leren kennen. En ten derde, het spreekwoord zegt het zelf: "Vertel me wie je vrienden zijn, dan vertel ik jou wie je bent".

Hannes Maes

Hannes

« In Bangladesh wordt met, voor en door elkaar geleefd zoals ik het nog nooit heb meegemaakt. Een gevoel dat in België helaas op geen enkele manier te ervaren valt»

Loïc De Waële

Loïc

"Le Bangladesh n'est pas un autre pays, mais une autre planète fascinante!"

Ga naar boven